POČINJE LOVNA SEZONA


U neđelju 1. avgusta počinje lovna sezona, kada se otvara lov na prepelicu, golubove (grivnjaša i pećinara), grlicu, gugutku, sivu vranu, svraku i sojku. Sezona ovih vrsta divljači trajaće na prepoelicu do 31.Oktobra 2021. godine, goluba pećinara, grlicu i gugutku do 31. decembra 2021. godine, a na goluba grivnjaša, sivu vranu, sojku i svraku do 15.februara 2022.godine.
Lovna sezona na patku (glivaru, zviždaru, čegrtaljku, glavatu, ćubastu i kržu) i baljošku počinje 18.avgusta 2021. godine i trajat će do 15. februara 2022. godine.
Sva lovna divljač lovit će se u u kvotama odobrenim od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa zakonom o divljači i lovstvu i drugim zakonima koji svojim odredbama regulišu lov divljači.
Svaki lovac je dužan da prije ulaska u lovište se upozna sa  svim zakonima, odlukama, pravilnicima koji su vezani za lovstvo, kao i da shodno zakonu o divljači i lovstvu mora posjedovati dozvolu za lov koju izdaje korisnik lovišta, lovnu kartu Lovačkog saveta Crne Gore, koja se uzima preko korisnika lovišta, oružni list za oružje kojim lovi i indetifikacioni dokumenat kojim se potvrđuje njegov identitet.

L.U. ”Tivat”
T I V A T


Kontaktirajte nas
 
 
 
 
Informacije
Lovacko udruzenje ,,Tivat"
85320, Tivat